دسامبر 12, 2019 By Info 0

شناخت انواع کشمش و مویز مرغوب:

کشمش

کشمش میوه خشک شده انگور است که نه تنها مواد مغزی اش را از دست نداده بلکه با اثری بیشتر از انگور در اختیار قرار میگیرد.کشمش به دلیل ریزمغزی ها برای استحکام استخوانها،تقویت حافظه بسیار مفید است،همچنین ملین، ادرار آور،سرشار از آهن،فیبر و…. است.همچنین به دلیل طبع گرم آن ضعف و ناتوانی اعضای بدن همچون قلب ، کبد ، مغز و سیستم تناسلی را تامین می کند و با احیای نیرو ،  اثر بخشی خود را در افراد با مزاج  متعادل و گرم بهتر از افراد سرد مزاج نشان می دهد.

شناخت انواع کشمش:

  1. کشمش آفتاب خشک : به کشمش پلویی هم معروف است که طعم و قدرت بالا و کیفیت خوبی دارد. رنگ سرخ ، ملاک تشخیص این نوع کشمش است.
  2. کشمش سایه خشک : رنگ آن تغییر نکرده وسبز باقی می ماند. انگور عسگری به این روش خشک می شود و ارزش غذایی خوبی دارد.
  3. کشمش تیزابی : به وسیله تیزاب خشک می شود و از طعم و بو و کیفیت آن کاسته شده و مصرف زیاد آن سرطان زا می باشد. رنگ این نوع کشمش ، زرد مایل به قهوه ای خرمایی است. این کشمش به دلیل روغن موجود در تیزاب ، سطح چرب ونیمه براقی دارد و ملاک خوبی برای تشخیص آن می باشد.
  4. کشمش انگوری : که به تیزاب آغشته و با دود گوگرد خشک می شود. رنگ آن زرد کهربایی مایل به قهوه ای روشن است و به دلیل ترکیبات گوگردی فشار مضاعفی بر کلیه ها وارد می نماید و به همین دلیل برای سلامتی مضر می باشد.

مویز

هرکس به خوردن مویز در حالت ناشتا عادت کند ، فهم و حافظه و ذهن ، روزی او می شود.

مویز نوعی خشکبار است که با خشک کردن انگوربزرگ شاهانی یا انگورقرمز مجلسی  تهیه می گردد و انواع پر گوشت و بی دانه ، بهترین و پر خاصیت ترین نوع مویز می باشد.

طریقه نگهداری کشمش و مویز:

کشمش ، مویز ، آلو، انجیر ، توت را در ظروف درب دار داخل یخچال نگهداری نمائید. با گذشت زمان ، نرم می شوند و رطوبت یخچال را هم به خود نمی گیرند.

خواص مویز

مویز دارای ویتامین های E ، A ،  B  و املاحی مانند کلسیم ، فسفر وپتاسیم است وهمچنین دارای اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 می باشد.

ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز از نوع آنتوسیانین(عامل رنگ بنفش یا سیاه مویز)و پلی فنولیک که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر هستند.

ترکیبات موجود در مویز می تواند از غلظت خون کاسته و به ارتجاعی بودن رگ ها کمک کند واز چسبندگی پلاکت خون پیشگیری کند و خون را با سرعت و نیروی بیشتری در سیستم تناسلی به حرکت در آورد . مویز خوب به پمپاژ قلب و عملکرد کبد کمک کرده و گرمی و حرارت را در سرتاسر بدن پخش می کند. همچنین مویز به دلیل داشتن ویتامین های گروه B از شدت استرس در روابط جنسی می کاهد و با تقویت مغز و اعصاب سبب افزایش قدرت فهم و درک و انگیزه می شود.

مویز می تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی گوارشی دارند ، مفید است.

توصیه ها:

  1. مصرف مویز به مادران شیرده ، سالخوردگان ، کودکان در حال رشد و بچه های مدرسه ای به عنوان یک میان وعده توصیه میشود.
  2. فرآورده های انگور به ویژه مویز و کشمش ، از کالری بسیار بالایی برخوردارند که مصرف مقدار زیاد آن می تواند موجب افزایش وزن در افراد گردد.